Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло за алфа 146 1.6 боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Масло скорости

За марка не мога да ти кажа, но като сменях маслото се поинтересувах и отвориха един каталог и там си пише коя на кола какво да се слага. Мислех, че колкото по-гъсто толкова по-добре, но се оказа обратното... Литъра е някъде 20-на лв, събира около литър и половина. Един друг въпрос, като карам с висока скорост и минавам дирекнтно на 3-та, се налага да давам междинна газ, щот хъркат скоростите, нормално ли е или е от съединител, защото маслото го прегледаха и казаха че е наред. А ако е от гъстотата на маслото би трябвало като загрее да се пооправи, но и в най-жегавите дни пак хъркат. Карам я като ЗИЛ само че не правя двойното амбриране Колегите ми се смеят че така карам и служебните...
    Само този, който не е карал италиански коли - само той не ги харесва...

Comment

Добре де, сега последно какво е маслото за боксерите? Selenia 20k Alfa Romeo e по катаког, но било за нови двигатели. Sеlenia Gold било кенеф, Vallvoline били турски иначе ставали, Motul 15/50 видях, че го похвалиха обаче аз съм с такова и имам чуството че се изпарява .... Вече не знам какво да наливам. Боксера ми е на 170 000 , колата я карам на газ(ако има някакво значение). Смяната наближава, мнения много !! Какво да правя?

Comment

То маслото по често се изпарява, поради не доброто състояние на двигателя. Така че, каквато марка и да налееш- все тая. Спазвай вискозитета и спецификациите дадени от производителя.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

6100 Synergie+ 10W-40 бил мотула за боксерите, вече се обърках

Comment

Аз съм с Agip 10w40(вече 2 к км) и съм доволен.Като че ли колата стана с 1 идея по-тиха
            146 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от durango84 Покажи съобщение
              6100 Synergie+ 10W-40 бил мотула за боксерите, вече се обърках
              Аз карах моя боксер с такова и си беше екстра, не го пипаше.
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

това ще е маслото, мерси колега Само последно да те попитам - 4 литра се сипва нали така?

Comment

Алфа 145 - 146
                  Attached Files
                  Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

това ще е маслото, мерси колега Само последно да те попитам - 4 литра се сипва нали така?
                    С 4 литра отива точно на горна граница.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Добре де, сега последно какво е маслото за боксерите? Selenia 20k Alfa Romeo e по катаког, но било за нови двигатели. Sеlenia Gold било кенеф, Vallvoline били турски иначе ставали, Motul 15/50 видях, че го похвалиха обаче аз съм с такова и имам чуството че се изпарява .... Вече не знам какво да наливам. Боксера ми е на 170 000 , колата я карам на газ(ако има някакво значение). Смяната наближава, мнения много !! Какво да правя?
                      Vallvoline турски ама друг път, всички масла Vallvoline специално в Бг са внос от Холандия, за протокола Vallvoline спират продажба на Бг пазара.

Comment

Working...
                      X